Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.09.2015 13:21 - Приказка за царя
Автор: boliarkabg Категория: Други   
Прочетен: 1470 Коментари: 2 Гласове:
5



 Имало в стари времена по света една много, много престаряла бабичка. Тя разказвала приказки, само това умеела. Тях била научила от своята прабаба, от своята баба и други мъдреци. Хората често ходели за съвет при нея, а тя им отговаряла с приказка. Умеел ли човекът да мисли, намирал съвета в приказката. Не можел ли да мисли си отивал разочарован и ядосан, изпълнен с гневни мисли и думи.

Та тази бабичка ми разказа следната приказка:

„ Някога, в прастари времена светът се управлявал от един, единствен владетел, цар на всички хора по света. Той дал на всеки народ по един малък цар. Да управлява хората  си, да ги води напред и към по-добро. На тези малки царе Владетелят на света дал мааалко повече богатство. Да не мислят да крадат злато и имущество, а да мислят само за доброто и развитието на своите държавици. Светът тръгнал на добре. Обикновените хора работели, царете им се грижели за тяхното добруване. Владетелят на света имал всичко и бил доволен.

Минали векове. Малките царе затрупали злато, диаманти, скъпоценни камъни. Ставали все по-богати. Започнали да се карат с царете на съседните държави, да водят войни, да харчат богатството си за опустошаване на земите. Народите страдали, обеднявали. Светът ставал все по-лош. Владетелят на света предупреждавал малките си подвластни,че не бива, че лошо владеят дадените им земи, но царете вече не слушали никого. Чувствали се силни, живеели разточително, харчели за празни работи натрупаното в дворците. Не изтраял Владетелят на света. Трябвало да промени реда. Създал лидери, обикновени хора от народните среди. Научил ги на бойни изкуства, дал им малко пари и оръжие. В неочаквани за малките царе времена,  народните водачи повели своите измъчени хора, превзели царските палати. Изпратили царете на гилотината, а богатствата разграбили. С разрешението на Владетеля на света.

Започнали нови времена. На земята останали малко царе и много държави с народни водачи. Светът отново тръгнал на добре. Хората работели дружно, печелели и имало за всички.

Минавали вековете. Все по-голяма част от Земята се ръководела от народни водачи. Царствата почти изчезнали. Вече нямало бедни хора, всички работели, печелели, учели и вървели напред. Отдъхнал си Владетелят на света. Помислил,че е разрешил въпроса с добруването на хората по Земята.

Не било така. Един ден Той забелязал,че народните водачи все повече заприличват на старите царе. Грабят, крадат от произведеното и натрупано богатство. Вземат за себе си неща, които не им се полагат. Живеят все по-разкошно, в излишество. Не се грижат за развитието на народите, на държавите, започнали и войни. Надигал се страшен гняв в сърцето на Владетелят на света. Разбрал, че Имането, богатството, развращават дори народните водачи, че светът отива на зле.

След дълго мъдруване решил - ще сложи нов ред на света. Съвсем непознат. С един замах. Този път редът ще бъде в посока на духовното. Духът ще води народите. Ще се произвежда колкото за ядене и благодат. Никакви богатства, никакви владетели, царе, водачи народни или църковни. Подготвил старателно своя план и един ден неочаквано започнал промяната на света.”

-Какво станало после ли? - ме попита престарялата жена и ме погледна внимателно - Ще видиш моето момиче, ще видиш, не е далече денят!

 

Милка Маркова

 



Тагове:   дух,   светът,   царе,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. bezistena - "В неочаквани за малките царе ...
18.09.2015 02:27
"В неочаквани за малките царе времена, народните водачи повели своите измъчени хора, превзели царските палати. Изпратили царете на гилотината, а богатствата разграбили. С разрешението на Владетеля на света."

Решението на Владетеля,който всъщност е Съвладетел с Мария,е било по Техният проект,но е било погрешно.
Но е било по Техния трансепохален проект за развитието на човешката цивилизация,като всички роли от + до – са раздадени от Тях под техният стриктен контрол и насочване,и затова при скорошното им Явяване,което Те ни прорицават в нашите документи в блога ни,и за което са казали и на бабичката,да ни съобщи и тя,че Денят не е далеч,Те ще наложат пълна и повсеместна тотална амнистия за всички прегрешили,с допълнителен съпридружителин текст към указа за амнистия,че от момента на амнистията нататък,всяко и най–малко прегрешение и нарушаване на всички,а не само на 10–те Божии заповеди,и на основния Вселенски конституционен закон за Всемирната Любов,Братство и Мир,прегрешение носещо вреда на другите хора,ще се санкционира веднага и безапелационно с развиване на бушоните на провинилия се за винаги!

Просто ще има тотална диктатура!
Диктатурата на Всемирната Любов!

Бъди благословена,Божие дете,и давай нататък–Те ти диктуват!!
цитирай
2. martito - Хммм....
21.09.2015 09:45
Да видим....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: boliarkabg
Категория: Други
Прочетен: 632510
Постинги: 174
Коментари: 512
Гласове: 8055