Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
06.07.2016 07:39 - Не съди жененият мъж
Автор: boliarkabg Категория: Други   
Прочетен: 3146 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Не съди женения мъж Не съди женения мъж. Особено този, на възраст. Дори да го обичаш безумно или нежно, фатално или безпаметно. Жененият мъж, който отдавна е минал възрастта на любовта, който е създал семейство и кариера, който е отгледал вече децата си...
Той има нужда от тръпка, има нужда от възхищение. Има нужда от непознати женски очи, в които да се огледа, да прочете интерес, в които да вижда пламъче, обещаващо нещо. Отдавна около него всичко е разчетено, планирано, постигнато, спокойно, дори скучно. Всичко е подредено и върви в определените коловози, и изведнъж се появяваш ти. Гледаш го с огромни очи, усмихваш се загадъчно.Той с изненада открива, че това е за него, че именно той е предизвикал твоя интерес. Сърцето му леко трепва, умът му бавно подрежда детайлите. Той се пробужда от удобно заспалия си начин на живот. Открива, че навън е весело и слънчево, че има толкова прекрасни жени, че все още е мъж и Боже, него все още го харесват. На него му се възхищават. Открива хиляди неща, които ти му обещаваш. В него пламва любовта. Луда любов, безразсъдна и страстна. Той пак е оня млад и силен мъж, той пак подарява цветя, бърза за срещи, иска да е силен и можещ. Той лети.

Не искай обаче от този мъж да бъде с тебе напред във времето. Да стане твоя опора. Да остави и загърби всичко, което е градил досега и да започне отначало с тебе. Нито прекрасните ти къдри, нито тъмните ти и дълбоки или сините ти, и весели очи, нито стройната ти снага, нито голямата ти любов ще го накарат да напусне удобния си семеен живот. Нищо, че го разбираш, нищо, че го желаеш. Нищо, че го харесваш такъв, какъвто е, а го караш да се чувства Аполон и Айнщай. Той няма да напусне спокойствието на семейството си. Знае,че отдавна няма какво да си кажат с жена си и всеки живее за себе си. Знае, че децата имат вече свой живот и все по-рядко се връщат в къщи. Знае, че не всичко е така както е искал и мечтал. Знае, че много неща биха били по-красиви и истински с тебе, но той няма да тръгне на път..Той ще остане там. 

Не го моли, не искай, не го мрази. Прекалено му е удобно там, където е, прекалено е изморен за да тръгне към неизвестното. Повярвал си е за миг, че е пак онзи млад и дързък мъж, повярвал е на трепета си, но не му се иска да бъде отново отговорен, да строи нов дом и семейство. 

Жененият мъж! На определена възраст! Мечтател, с тръпка обърната към младостта, който не е осъзнал, че пътя му вече е към старостта. Ти си му помогнала да го осъзнае. Тихо го остави да се чуди и поеми по своя път. Остани със спомена за последната романтична любов. 

Не съди женения мъж!

Милка Маркова





Тагове:   мъже,   живот,   любов,


Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. troia - За
06.07.2016 16:45
малко да се разплача.:))
цитирай
2. boliarkabg - troia,
07.07.2016 07:59
:) недей, това е Истината.
цитирай
3. troia - Вярно е.
07.07.2016 09:19
Но тези мъже имат до себе си съпруги. А те не остаряват, ли? Те чувства нямат, ли? Това ли заслужават? На "стари" години да преживеят унижение, защото мъжете им са в криза на възрастта и решили да кръшнат.
Не мога да оправдая такова егоистично поведение.
Искам да уточня, че нямам нищо лично против теб. Просто обсъждам публикацията .:)
Иначе като стил, разсъждения е хубава и провокира!
Хубав ден!
цитирай
4. boliarkabg - troia
07.07.2016 09:28
Здравей, мое наблюдение е и няма за какво да се обиждам. Това е действителността и е тема за размисъл както за мъже, така и за жени. Съгласна съм с тебе, с много други жени, а и мъже. За съжаление се случва често, зависи от силата на брака, приятелството, много други неща още, какво ще е продължението.
Благодаря,че прочете и изрази мнение.
цитирай
5. pvdaskalov - * ! *
09.07.2016 07:27
Аз мисля, че едно такова отклонение не ще да е заради, нека го нарека, физическа подбуда. Описаното от теб, Милка, се случва не само на мъжете, но и на жените. Причините за сближаване почти винаги са интелектуални. И възторгът не е на тялото, а на душата. Да, това е своего рода изневяра, но тя не би трябвало да развали семейството. Навлизащият във възраст мъж не може да бъде Аполон, но може да е Сократ, а жената да е Атина, а не Венера или Афродита. Не е задължително духовното сближаване в една по-зряла възраст да извади от руслото или коловоза на живота индивидите. Но се случва, ще кажете. Аз ще отговоря, че не е пример за подражание.
Надявам се да бъда разбран правилно.
Поздрави за интересната тема и психологическите наблюдения.
П и е р
цитирай
6. boliarkabg - pvdaskalov ,
09.07.2016 12:35
:) жив и здрав!
цитирай
7. shtaparov - Всъщност,чудесно е написано!
08.08.2016 14:08
Всъщност,чудесно е написано!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: boliarkabg
Категория: Други
Прочетен: 630408
Постинги: 174
Коментари: 512
Гласове: 8055